Vitorlás programok

Többféle vitorlás programon is részt lehet venni a Balatonfüredi hajóállomás mólójáról indulva.

1, Kötetlen vitorlázás egy szakképzett kapitánnyal a nap bármely szakában. (Időtartama 1-2 óra)

2, A balatoni naplemente megtekintése a Balaton közepéről. Ekkor alkonyat előtt indul a vitorlás a romantikus túrára. A Balaton lágy hullámain lehet élvezni a csendet és a különleges látványt amikor a Nap utolsó sugarai érik az aranyló színű vizet.

3, Tihanyi túra. A program általában 3-4 óra szokott lenni, ilyenkor átvitorláznak Tihanyba, ahol egy kellemes séta keretein belül meg lehet nézni a város látványosságait. Ezután indulnak vissza a Balaonfüredi kikötőbe.

4, Tihanyi-félsziget túra. Ez egy hosszabb kb 8 órás program. Ekkor délelőtt indul útnak a vitorlás. Tovább

Vitorlás túrák a Balatonon

Több dologtól is függ, hogy milyen vitorlástúrát tervezünk a Balatonon és merre indulunk el. Az egyik az aktuális és a várható széljárás, a másik pedig a rendelkezésre álló idő. Ezt a két paramétert mérlegeljük túránk tervezése során. Hajónk optimális sebességét félszélben tudja produkálni. Mivel a Balatonon az uralkodó szél a az északi észak-nyugati, így ezzel a széljárással a Balaton hossztengelye mentén könnyedén közlekedhetünk. Kisebb szélben azonban még a nyugati medence körbehajózása is több napos esemény lehet. Úgy állítsuk össze túránkat,hogy legyen lehetőség bővíteni vagy rövidíteni ha a szélviszonyok másként alakulnak.

A balatoni túrázást más irányból kell megközelíteni egy tengeri hajózáshoz képest. Már csak azért is, mert a tengeren bent van a part és kinn a víz, míg kedvenc tavunkon ez pont fordítva van, belül van a víz, és kívül a part. Így nem elvárható, hogy őrületes távolságokat hajózzunk, de nem is ez a fontos. Tovább