Vitorlás programok

Többféle vitorlás programon is részt lehet venni a Balatonfüredi hajóállomás mólójáról indulva.

1, Kötetlen vitorlázás egy szakképzett kapitánnyal a nap bármely szakában. (Időtartama 1-2 óra)

2, A balatoni naplemente megtekintése a Balaton közepéről. Ekkor alkonyat előtt indul a vitorlás a romantikus túrára. A Balaton lágy hullámain lehet élvezni a csendet és a különleges látványt amikor a Nap utolsó sugarai érik az aranyló színű vizet.

3, Tihanyi túra. A program általában 3-4 óra szokott lenni, ilyenkor átvitorláznak Tihanyba, ahol egy kellemes séta keretein belül meg lehet nézni a város látványosságait. Ezután indulnak vissza a Balaonfüredi kikötőbe.

4, Tihanyi-félsziget túra. Ez egy hosszabb kb 8 órás program. Ekkor délelőtt indul útnak a vitorlás. A tihanyi hegyek lábánál végig lehet hajókázni a partot. Ezután jöhet egy frissítő strandolás, majd egy kellemes ebéd egy hagyományos balatonparti étteremben. Ezután lehet folytatni a vitorlázást, majd a visszautat.

5, Viharvitorlázás. Jól felkészített hajóval, a biztonsági előírásokat betartva, szakképzett tapasztalt kapitány irányításával történik. Igazán nagy kaland erős szélben vitorlázni csökkenett vitorla felülettel. Természetesen állandó figyelemmel és alkalmazkodva a természeti viszonyokhoz.

6, Horgászás a Balaton közepén, távol a többi horgásztól.

7, Éjszakai vitorlázás. Egy hosszabb éjszakai túrát a következők jellemeznek röviden: Térkép, parti navigációs fények, GPS, tájoló, Telihold, időjárás-változás, sejtelmes szél.

8, Egyéb programok. Például: Szülinapi koccintás, lánykérés, lány és legénybúcsúk a vitorláson.