A 3 leggyakoribb kérdés a hajbeültetésről

1.Honnan kerül átültetésre a haj?
A hajbeültetés során minden esetben csak és kizárólag a páciens saját haja ültethető át. Az orvostudomány eredményei bebizonyították, hogy a tarkó részt kiválóan lehet donor területként alkalmazni, az innen átültetett hajszálak ugyanis a kopasz területeken képesek véglegesen megmaradni. A leggyakrabban alkalmazott FUE hajbeültetési módszer alkalmazásához 1-2 mm hosszúságúra kell lenyírni a hajat a donor területen. Bár ez a férfiak esetében általában nem okoz gondot, kidolgozásra került egy módszer a hosszú hajú páciensek számár is, méghozzá az, hogy csak egy csíkban történik a hajnyírás, így a donor terület elfedhető a felette levő hajmennyiséggel. A nők esetében leginkább a FUT hajbeültetési módszert alkalmazzák, mert abban az esetben nincs szükség hajnyírásra még az adó területen sem.

2. Megkülönböztethető az átültetett haj a természetestől?
Sokan érdeklődnek az iránt, hogy az átültetés, és a hajszálak növekedésnek indulása után mutat-e majd bármiféle jel is arra, hogy hajbeültetés történt. A tapasztalatok és a szakemberek véleménye is megegyezik abban, hogy a szakértelemmel végzett beavatkozás után nem lesz semmilyen jele a beavatkozásnak. A megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező szakorvos ugyanis a beültetés során nem csak a haj sűrűségének megvalósítására ügyel, hanem arra is, hogy a hajszálak a természetes növekedési iránynak megfelelően kerüljenek beültetésre.

3. Hogyan történik a hajbeültetés?
A FUE és a FUT hajbeültetési módszer csak a hajtüszőegységek kinyerésének módjában különböznek egymástól, a hajtüszőegységek – graftok – beültetése mindkét esetben azonos. A beültetés, apró bemetszéseken keresztül történik. Mint már említettük, a természetes hatás elérésének érdekében nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a megfelelő irányba és dőlésszögben ültessék be a hajtüsző egységeket.